A Flyers nyolcat lőve döngölte jégbe a 'Canest

Vágólapra másolva!
2010.11.12. 08:42
null
Quick kapus (balra) és Brown Kings-győzelmet ünnepelhetett (Fotó: Reuters, archív)
Megsemmisítő, 8–1-es vereséget mért a Philadelphia Flyers a Carolina Hurricanesre az NHL alapszakaszának 33. játéknapján. A 'Canes drukkerei ráadásul mindezt saját csarnokukban szenvedhették végig... A Los Angeles Kings újabb hazai győzelmet aratott, így beállította a franchise-rekordot. Alekszandr Szjomin mesterhármassal döntött a záró harmadban a Capitals–Lightning meccsen, míg a Red Wings a papírformának megfelelően elgázolta az Oilerst.

A Carolina Hurricanes drukkerei már akkor sem sejthettek jót, ha a programfüzetben a statisztikát böngészték (a Philadelphia ellen zsinórban hét zakó volt a mérleg a meccs előtt), de amit kaptak, az minden várakozásukat alulmúlta... A Flyers valósággal jégbe döngölte a 'Canest a triplázó Jeff Carter vezérletével – az Atlanti csoport éllovasának parádéját nem sokan élvezhették a lelátón. A Philadelphia 2007 óta nem szerzett nyolc gólt.

„Frissek voltunk, feltöltődtünk, golfoztunk egy kicsit a mérkőzés előtt, aztán beszántottuk őket" – értékelt röviden Szergej Bobrovszkij, a Flyers újonc kapusa, aki 35 védéssel segítette csapatát. Ő megoldotta hátul – a többiek meg szórták a gólokat.

A Washington Capitalsből Alekszandr Szjomin szerzett mesterhármast (ráadásul a záró harmadban), és összesen öt ponttal zárt, így a fővárosiak sorozatban az ötödik sikerüket aratták – az áldozat a Tampa Bay.

A Los Angeles Kings beállította a franchise-rekordot története (holtversenyben) legjobb otthoni szezonkezdetével, a kaliforniaiak előtt ezúttal a Dallas Stars hajolt meg. A Kings hetet nyert eddig hazai pályán és ezzel százszázalékos – ilyenre eddig csak az 1974–1975-ös idényben volt példa. A meccsen a két csapat alaposan kieresztette a gőzt, négy bunyó és 91 percnyi kiosztott büntetés jól jelezte ezt. A nap durvulása címre Adam Burish (Dallas) pályázott, aki fejjel előre röptette bele a palánkba Drew Doughtyt, ki is zavarták egy végleges büntetéssel.

RICHARDSON AD EGYET, JÖN IS A BUNYÓ

A Thrashers négy góllal verte meg a Minnesotát, csakúgy, mint a Canucks a Senatorst és a Red Wings az Oilerst – a detroitiaknál Dan Cleary és Tomas Holmström duplázott. A Vancouver edzője, Alain Vigneault karrierje 300. sikerének örülhetett.

A San Jose Sharks Dan Boyle révén döntötte el szétlövésben az Islanders elleni meccset, a New York-i csapat kilencedszer vesztett egymás után. Hiába voltak a 37 védést bemutató veterán kapus, Dwayne Roloson bravúrjai...

Szintén szétlövéssel nyert a Predators, a New York Rangers Artyom Anyiszimov hosszabbításos góljával győzte le a Sabrest, a Montreal Canadiens pedig Bostonban diadalmaskodott. Carey Price, a Habs kapusa 34 lövést fogott, P. K. Subban az első alapszakaszbeli NHL-gólját szerezte, míg a Montreal egymás után immár negyedszer tudott győzni Bostonban.

NHL
ALAPSZAKASZ, 34. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Dallas Stars   3–1   
Boston Bruins–Montreal Canadiens 1–3 
Atlanta Thrashers–Minnesota Wild 5–1 
New York Rangers–Buffalo Sabres 3–2 – h. u.
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 2–6 
Detroit Red Wings–Edmonton Oilers 6–2 
Carolina Hurricanes–Philadephia Flyers 1–8 
Washington Capitals–Tampa Bay Lightning 6–3 
San Jose Sharks–New York Islanders  2–1 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Nashville Predators 2–3 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik