A Clippers GM-jét és a meccsét is elveszítette

Vágólapra másolva!
2010.03.10. 08:00
null
Bryant 32 pontig jutott (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 129. játéknapján a Los Angeles Clippers 113–87-re kikapott az Orlando Magic otthonában, ráadásul a mérkőzés közben távozott az együttes általános menedzsere, Mike Dunleavy. A városi rivális Lakers szebb emlékekkel zárja a napot, ugyanis kiélezett meccsen 109–107-re legyőzte a Toronto Raptorst.

A Los Angeles Clippers kedden este az Orlando Magic elleni mérkőzését, és általános menedzserét (GM), Mike Dunleavyt is elveszítette. Az előző nem is annyira meglepő, Dwight Howard 22 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a floridaiak sorozatban hatodik győzelméből, utóbbi azonban annál inkább.

A Clippers a mérkőzés közben jelentette be, hogy Dunleavy távozik a csapattól, a játékosok pedig Kim Hughes vezetőedzőtől tudták meg a hírt – a mérkőzés után. Dunleavy egyébként röpke másfél hónap alatt minden tisztségéről leköszönt a klubnál: február elején beszámoltunk róla, hogy az együttest hét évig vezetőedzőként irányító 55 esztendős szakember lemondott vezetőedzői megbízatásáról, de az általános menedzseri teendőket továbbra is ellátja – nos, a jelek szerint nem túl sokáig. (A szakember egyébként a kispadon 215 győzelmet és 325 vereséget könyvelt el, és csak egyszer, 2006-ban tudta a rájátszásba vezetni a csapatot.)

„Azt hittem, hogy Mike a menedzseri feladataira koncentrál majd, és azért távozott az edzői posztról. Eléggé sokkolt, hogy ez történt" – nyilatkozta a mérkőzés után Hughes, Dunleavy korábbi segítője.

Ami a másik Los Angeles-i csapatot illeti, a Lakers szebb emlékekkel zárta a 129. játéknapot, ugyanis nagy csatában legyőzte a Toronto Raptorst – mondhatni a szokásos módon: a végső dudaszó előtti pillanatban érkező Kobe Bryant-kosárral. Ami azt illeti, a 109–107-es siker rá is fért a bajnokra, ugyanis utolsó három mérkőzését elveszítette.

Bryant (aki 1.9 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes kosarat) 32 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, a Lakersnél rajta kívül Andrew Bynum (22 pont) és Pau Gasol (17 pont, 9 lepattanó) is kitett magáért, a Toronto legeredményesebb játékosa pedig a 22 pontot szerző Chris Bosh volt.

A 28 pontig és 17 asszisztig jutó Deron Williams vezette Utah Jazz magabiztos, 132–108-as győzelmet aratott a Chicago ellen, amely sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, a Milwaukee pedig nagy csatában verte meg a Bostont.

A többi találkozóról dióhéjban: az Indiana négy meccs után győzött ismét, a Wizards sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, a Portland egymás utáni ötödik alkalommal is legyőzte a Sacramentót, a Miami pedig Dwayne Wade remeklése ellenére kikapott a Charlotte-tól.

NBA
ALAPSZAKASZ, 129. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls–Utah Jazz 108–132  
Los Angeles Lakers–Toronto Raptors 109–107
Orlando Magic–Los Angeles Clippers 113–87    
Charlotte Bobcats–Miami Heat 83–78   
Milwaukee Bucks–Boston Celtics 86–84     
Indiana Pacers–Philadelphia 76ers 107–96
Washington Wizards–Houston Rockets 88–96     
Portland Trail Blazers–Sacramento Kings 88–81
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik