A Capitals képtelen kikapni, ha Szjomin betalál

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 07:57
null
Szjomin lövése útban a hálóba (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 26. játéknapján az Anaheim Ducks Ryan Getzlaf hosszabbításban ütött góljával 3–2-re legyőzte a liga egyik legjobb mérlegével álló Tampa Bay Lightninget.

Az élete első NHL-mérkőzését játszó Kyle Palmieri a harmadik harmad végéhez közeledve egyenlített a Tampa Bay Lightning ellen, majd a hosszabbításban Ryan Getzlaf a győzelmet is megszerezte az Anaheim Ducksnak. A Tampa Bay veresége ellenére is a liga legjobb mérleggel rendelkező csapatai közé tartozik, a Lightningon kívül csupán a Los Angeles és a Washington áll 16 ponttal.

A Tampa Bayben ezúttal is betalált Steven Stamkos, aki húsz pontjával jelenleg a liga legeredményesebb játékosa, igaz, ez a győzelemhez ezúttal kevés volt. Stamkos egyébként 2009. február 17-e óta a legtöbb gólt szerezte az NHL-ben: szám szerint 77-et, hattal megelőzve Alekszandr Ovecskint, és kilenccel Sidney Crosbyt.

A New York Islanders nagy pofont kapott a Carolina Hurricanes csarnokában, pedig a hazaiak eddig otthon hadi lábon álltak a gólszerzéssel (kettő eddigi hazai meccsükön egyetlen gólnak sem örülhettek a szurkolók). Ezúttal azonban beindult a szekér, a Hurricanes már az első játékrészt követően hárommal vezetett, a második harmad után pedig már 5–0 volt az állás. A „mészárlásból" Jonathan Matsumoto két góllal vette ki a részét, a játékos pályafutása első góljait szerezte a ligában.

Nagy csatát vívott egymással a Toronto és a Washington, ebből végül a fővárosiak jöttek ki győztesen: szétlövéssel 5–4-re múlták felül riválisukat. A harmadik harmadban egyébként három gólt szerzett a Toronto, de a hazaiak Alekszander Szjomin találatával egyenlítettek, hosszabbításra, majd szétlövésre mentve a mérkőzést. A Capitals egyébként ebben a szezonban képtelen veszíteni, ha az orosz játékos betalál: a Washington mind a négy meccsét megnyerte, amelyen a hét gólnál járó Szjomin gólt szerzett.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 26. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Boston Bruins 2–5  
Calgary Flames–Detroit Red Wings 1–2 
Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 5–2 
Florida Panthers–Atlanta Thrashers 3–4 
Phoenix Coyotes–Nashville Predators 4–3
Chicago Blackhawks–New Jersey Devils 3–5 
Anaheim Ducks–Tampa Bay Lightning 3–2 – h. u.
Carolina Hurricanes–New York Islanders 7–2 
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 5–4 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik