A Canucks Los Angelesben búcsúztatta a Kingset

Vágólapra másolva!
2010.04.26. 07:13
null
Burrows (fehérben) ezt a csatát elbukta, de a végén biztosította a Vancouver továbbjutását (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Vancouver Canucks 4–2-re győzött a Los Angeles Kings vendégeként, ezzel 4–2-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és bejutott a Nyugati főcsoport elődöntőjébe. A játéknap másik mérkőzésén a Phoenix Coyotes könnyed győzelmet aratott a Detroit Red Wings vendégeként, így abban a párharcban következik a hetedik, döntő mérkőzés.

Nem úgy kezdődött a Los Angeles Kings–Vancouver Canucks mérkőzés, hogy a hazaiak a végén elbúcsúznak majd a rájátszástól. A kaliforniai csapat kétszer is megszerezte a vezetést, ráadásul a harmadik harmadot is előnyből kezdhette. A Kings szurkolói abban bízhattak, hogy az alapszakaszban kedvenceik ilyen helyzetből egyik meccsüket sem veszítették el – igaz, a rájátszás teljesen más műfaj.

A Vancouver a harmadik harmadban előbb Kevin Bieksa révén egyenlített (2–2), majd két perccel a mérkőzés vége előtt a vezetést is megszerezte Daniel Sedin találatával. A Los Angelesnek nem volt más választása, mindent egy lapra tett fel, ezt pedig kihasználták a vendégek: Alex Burrows üres kapus góljával alakították ki a 4–2-es végeredményt.

A Kings 2002 óta először szerepelt a rájátszásban, de nem sikerült továbblépnie az első körből – ezzel szemben a Vancouver az egymást követő harmadik évben jutott el a főcsoport elődöntőjébe.

A játéknap másik mérkőzésén a Phoenix Coyotes 5–2-es győzelmet aratott a Detroit Red Wings csarnokában, így kiharcolta a hetedik meccset a Nyugati főcsoport negyeddöntőjében. A győzelmi kényszerben levő Phoenix Lauri Korpikoski emberhátrányos góljával hamar vezetést szerzett, majd Mathieu Schneider megtört egy rossz sorozatot – a rutinos bekk 19 kihagyott Coyotes-emberelőny után talált be a második harmad elején.

Erre a gólra fél percen belül válaszolt Brad Stuart, de a Phoenix Radim Vrbata és Wojtek Wolski révén kettővel „kontrázott", a harmadik harmad 6. percében pedig Taylor Pyatt eldöntötte a meccset – Darren Helm találata még tán szépségtapasznak sem volt jó. A Phoenix az ismét vállsérüléssel küszködő csapatkapitánya, Shane Doan nélkül játszott. A döntő meccsre a Coyotes otthonában kerül sor – a Red Wings 1964 óta nem nyert hetedik mérkőzést idegenben.

 

 NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Los Angeles Kings (6.)–Vancouver Canucks (3.) 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2, a Vancouver javára
Detroit Red Wings (5.)–Phoenix Coyotes (4.) 2–5
A párharc állása: 3–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik