A Blackhawks duplán ünnepelhetett

Vágólapra másolva!
2010.04.05. 08:01
null
A kép csalóka: a Chicago nem került padlóra a Calgary ellen (fotó: Action Images)
Főcsoportelső lett a Chicago Blackhawks, amely az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 163. játéknapján a szezonbeli 49. győzelmét is megszerezte.

A Blackhawks már abban a tudatban léphetett pályára a Calgary elleni meccsen, hogy mindenképpen főcsoportgyőztes: a Detroit Red Wings ugyanis vereséget szenvedett Philadelphiában.

A chicagóiak győzelemmel ünnepelhettek, az egy gólig és egy gólpasszig jutó Patrick Kane vezérletével 4–1-re múlták felül a Flamest. Történelmi siker volt ez, hiszen a csapat elérte a szezonbeli 49. sikerét, ez pedig az 1970–1971-es bajnokság klubrekordjának beállítást jelentette.

A már említett Detroit 13 mérkőzés után szenvedett vereséget, és ez a Philadelphiának nagy esélyt jelenthet, hogy keleten bejusson a rájátszásba.

Két meccs is hosszabbítás után dőlt el: a Colorado megtörte a négy találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatát, miután 5–4-re megverte a San Josét. A Vancouver ugyan kétgólos előnyt adott le az utolsó percben, a ráadásban mégis kicsikarta a győzelmet a Minnesota ellen.

 

 NHL
ALAPSZAKASZ, 163. JÁTÉKNAP
Chicago Blackhawks–Calgary Flames 4–1
Colorado Avalanche–San Jose Sharks 5–4 – h. u.
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 4–3 – h. u.
Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik