137-et dobott a Portlandnek, már vezeti Keletet a Milwaukee

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 08:33
null
Jannisz Antetokunbo tripla duplát ért el a Bucksban (Fotó: ESPN Twitter)
Zsinórban hatodszor is győzött, és átvette a konferencia első helyét a Milwaukee Bucks, a tartalékos Phoenix Suns és New Orleans Pelicans csatája pedig szoros meccset hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában.

 

Milwaukee Bucks–Portland Trail Blazers 137–129

Hamar lerendezte a Bucks. A back-to-back ellenére energikusan mozgott a hazai csapat, legalábbis támadásban mindenképpen és rögtön 7/7 jó dobással, 17–6-tal kezdte a mérkőzést, innentől pedig már egyszer sem nézett vissza – az előny mértéke hullámzott, de végig vezetett a társaság, úgyhogy elég hamar kézbe vette a dolgokat. A 37–27-re megnyert első negyedhez további négy pontot hozzátettek a másodikban, a nagyszünetig szezoncsúcsot jelentő 72 egységet rámoltak be és bár a védekezésre megint nem nagyon figyeltek oda, de végig ellenfelük előtt haladtak. Jannisz Antetokunbo ugyan borzasztó gyengén dobott (9/27 mezőnyből, 24 pont, 1/7 tripla, 5/10 büntető), de 19 lepattanóval és karriercsúcsot jelentő 15 gólpasszal tripla-duplázott, Eric Bledsoe továbbra is nagyszerű formában van (most 30 pontig és 6 gólpasszig jutott 11/21 jó dobással), Donte DiVincenzo 16 pontot szórt, Wes Matthews 4/7 triplát süllyesztett el, a padról Pat Connaughton táltosodott meg (18 pont, 7/10 mezőnyből) és még Brook Lopez is eljutott tíz egységig – sorozatban hatodszor, összességében már tizenkettedszer nyertek idén, ezzel pedig fél meccs előnnyel átvették a vezetést Keleten.

Tartalékosan volt partiban a Blazers. A régóta nem bevethető Jusuf Nurkic és Zach Collins mellett Damian Lillard és Hassan Whiteside személyében két kulcsjátékosát is nélkülözte a Portland, úgyhogy CJ McCollum nyakába szakadt szinte minden: a hátvéd becsülettel tette is a dolgát, dobott 37 pontot 15/29-es mezőnymutatóval, leszedett hat lepattanót, illetve kiosztott tíz gólpasszt és három blokkot is, de egyedül nem tudott ellenállni a Bucks gépezetének. Persze segítséget azért kapott, a padról beszálló Skal Labissiere (22 pont, 12 lepattanó, 5 blokk) remekelt magas poszton, de emeljük ki Carmelo Anthony játékát is: a második meccsét játszó korábbi klasszis 18 pontot szerzett 3/5 triplával, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal, vele a pályán pedig nagyjából egálban voltak a Milwaukee-val, jóval hasznosabbnak tűnt, mint legutóbb. Győzelmet viszont ez nem ért, a Blazers 5, 11-gyel továbbra is utolsó előtti Nyugaton és a Spursszel csatázik ezért a pozícióért, következőleg Clevelandben javíthat.

A Bucks legjobb dobói: Bledsoe 30/6, Antetokunbo 24/3, Connaughton 18/6
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 37/15, Labissiere 22/6, Anthony 18/9

Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 121–124

Tartalékosan állt össze a Pelicans. A szezon eleji gyenge játék után jött egy komolyabb sérüléshullám a New Orleansnál, de érdekes módon mintha éppen ez kovácsolta volna össze a társaságot és ahogy szállingóznak vissza ezek a sérültek, úgy ők is beépülgetnek – még mindig volt négy hiányzójuk, Zion Williamson, Derrick Favors, Jahlil Okafor és Josh Hart, de már Lonzo Ball is ott lehetett a pályán, a csapat pedig az utóbbi meccseken látott formáját hozta. A megnyert első negyed után a másodikban azért jött egy hullámvölgyük, de Jrue Holiday nagyon stabilan húzta övéit (23 pont, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés), JJ Redick két 3+1-es játékot is megcsinált (26 pont, 5/8 tripla), a padról E'Twaun Moore szólt hozzá gyakran (19 pont, 8/12 mezőnyből), a negyedik negyedben pedig Brandon Ingram is előkerült: 28 pontjából 15-öt szerzett ekkor, a 8 lepattanója, 4 gólpassza és 2 blokkja mellett itt már a dobásai is ültek. Ez pedig végül elég is volt a győzelemhez, a végeredmény csalóka, húsz másodperccel a vége előtt még 124–116 állt az eredményjelzőn, onnan kozmetikázott az utolsó pillanatokban a Suns - 117-115 után egyébként éppen Ingram döntötte el a mérkőzést, egy perc alatt egymaga hét pontot dobott, innen pedig már nem volt visszaút. A New Orleans így hétből öt és sorozatban három győzelemmel zárkózik, a szezont sokkal jobban kezdő Phoenixtől és ezzel a playoff-helyektől már csak másfél meccsre van.

Lefulladt a Suns. Ricky Rubio és Aron Baynes sérülése megálljt parancsolt az addig remeklő Phoenixnek, a társaság sorozatban harmadik vereségét könyvelhette el és visszaesett 50%-ra. Ezen az estén a támadójátékuk többé-kevésbé így is rendben volt, Devin Booker (19 pont, 7/14 mezőnyből, 7 gólpassz) mellett főleg Kelly Oubre Jr. (25 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) játszott nagyot, de Frank Kaminsky is beszórt 14 pontot, a padról pedig a Johnson-Okobo-Bridges trió tett hozzá 37 egységet, 5/9 triplát, tíz gólpasszt és hat labdaszerzést - csapatszinten 40% felett tripláztak és 28 gólpasszig jutottak, ők sem voltak rosszak. A védekezésük viszont nem volt elég stabil ahhoz, hogy megfogják a Pelst, a meccs végig hullámzott, de a vendégek egységesebbek, tudatosabbak és pontosabbak voltak egy fokkal – ez most a Phoenix ellen döntött, a végjátékban túl sokat hibáztak, így még jobban várhatják, hogy a két kulcsfontosságú sérültjük felépüljön.

A Suns legjobb dobói: Oubre Jr. 25/6, Booker 19/6, Johnson 14/9, Kaminsky 14/3
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 28/9, Redick 26/15, Holiday 23/3

NBA, ALAPSZAKASZ
Milwaukee Bucks–
Portland Trail Blazers 137–129
Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 121–124

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik